Zakon privlačenja utorkom je vezan za anegdotu koja se desila u utorak, nedavno. Dakle toga dana došla je moja mlađa kčerkica od dvanaest godina iz škole. Vrijeme je bilo predivno, pa smo odlučili otići autom do mora, znači nekih pet minuta vožnje.

Priča kreće ovako nekako: I kako je bilo u školi? Slabo. Zašto? Pala sam na koljeno jučer u školi i jako me boli i što je još gore od svega, je to, što sam pala pred prijateljima i svi su mi se smijali.

Nakon kratkog uvodnog razgovora, parkiramo auto uz more, izlazimo iz auta u šetnju i priča se nastavlja u istom tonu, nedugo, nakon cca desetak minuta hodanja, ona padne i to pogodite na koje koljeno. Da baš na to isto koljeno koje je boli još od jučer, potekle su i suze. E sad kako objasniti djetetu od dvanaest godina zakon privlačenja na djelu?

Ovako nekako: Ljubavi nezgoda se desila, to je neminovno, šta je tu je, događa se. Ali ovo danas, ovo sada što si pala to si ti prizvala! Da, ti ljubavi. To ti je zakon privlačenja na djelu. Pala si, boli te, sram te je još od jučer, govoriš da si pala, prepričavaš, držiš fokus na tome već drugi dan, uključila si emociju, a zakon privlačenja djeluje na emociju. Zakon privlačenja reagira na tvoju emociju, kakva god ona bila. To je zakon, to je moćan zakon.

On tebe ne mrzi, on je nepristran, on samo osluškuje tvoju emociju i daje ti još toga iskustva na čemu držiš fokus, jer sve što držiš u svome fokusu razvija se i raste i on ti daje još i još, čega? Identičnog iskustva na istoj vibraciji gdje češ ti i dalje privlačiti tebi neželjenu situaciju jer univerzum, zakon privlačenja ne zna da ti to ne želiš, on samo osluškuje tvoju vibraciju. Moraš maknuti fokus, mijenjaj misli. Sa svojim mislima, ono o čemu razmišljaš sada, dakle mislima aktiviraš emociju, a tada nastupa on, zakon privlačenja.

Mi sa našim mislima radimo, kreiramo. Mi smo kreatori. Tvoj problem ljubavi, izazov, to je neželjena trenutna situacija koja traje toliko dugo dok ne promijeniš svoju priču, dok ne makneš fokus. Dakle redoslijed ide ovako: misao – emocija – vanjski događaj i danas si ponovila iskustvo od jučer, a ti to iskustvo ne želiš. Sada kada si to osvijestila, sada možeš maknuti fokus, ajmo sada kreirati ono što želiš da ti se dogodi sada, danas i sutra i prekosutra i…
Sve je energija i vibracija. Energija i vibracija je sve.