H2O je potrebna svakom živom biću jer donosi važne hranjive tvari u naš organizam te uklanja metabolički otpad iz živih stanica našeg tijela. Voda također sudjeluje u termoregulaciji i procesu disanja. Ljudskom tijelu potrebno je minimalno 1,5 – 2 litre vode dnevno kako bi normalno funkcioniralo. Čovjek bez hrane može živjeti i do dva mjeseca, a bez vode ne može živjeti više od nekoliko dana (od pet do sedam dana).

Dobro je poznato da je negdje oko 72% površine našega planeta sačinjeno od vode, ali mi naš planet zovemo Zemlja. Jeste li znali da voda osjeća. Svi dobro znamo da se bez vode život gasi. Japanski naučnik dr.Masaru Emoto proučavao je i dokazao da voda razumije naše riječi (naravno, zvanična znanost ga je u istom trenutku proglasila kvazi-znanstvenikom i odbacila sva njegova istraživanja kao nepotrebna i šarlatanska). Proučavao je i dokazao djelovanje riječi, slika i osjećaja na vodu, koja je sve čemu je bila izložena zapamtila i odgovarajuće reagirala, dakle voda razumije riječi i emocije. Rezultate svojih istraživanja je prikazao u bezbroj fotografija kristala zamrnute vode. Na boce ili čaše vode zalijepio bi poruke (volim te, mrzim te, ljubav, stres, lijepa si, ružna si…) a onda je snimao slike. Došao je do zapanjujućeg otkrića: kada bi na vodu napisao ”ljubav” ili ”zahvalnost”, voda bi formirala predivan kristal, a kada bi napisao ”mrzim te” kristali bi se raspadali. Kako emocije utječu na vodu u boci, tako utječu i na naše tjelesno zdravlje. Točno je, zaključio je, da je briga nerijetko uzrok bolesti. Sve što postoji posjeduje vibracije. Kada vodi kažemo ”budalo jedna”, ona će to zapamtiti i, ako je zamrznemo, stvorit će se deformirani kristali. Kad vodu izložimo pozitivnim i lijepim riječima, nastaju predivni kristali koji održavaju pozitivnu vibraciju ili ”hado” kako to već naziva Emoto. Bio je iznenađen kada je shvatio da vodeni kristali imaju pravilan oblik također kada su izloženi klasičnoj glazbi.

Naime, voda je glavni sastojak ljudskog tijela: normalno je to oko 60-70 posto tjelesne težine kod odrasle osobe. Dijete u trenutku poroda sastoji se od 80 posto vode. Suština ljudskog bića jest voda.

Jeste se ikada zahvalili vodi dok je pijete? Probajte sada popiti čašu vode na način da osvijestite trenutak. Napunite čašu vode, stavite je ispred sebe, uzmite čašu, podignite je, pratite pokrete ruke, približite čašu usnama, osjetite rub čaše na svojim usnama, zamislite da ste sada prvi put na ovom planetu i da prvi put pijete vodu, osjetite kako voda klizi niz grlo, osjetite kako voda hidrira vaše tijelo. Hvala. Lijepo joj se zahvalite.

Onda, što činimo sami sebi, svome tijelu sa svojim mislima, sa svojim osjećajima?