Život je emocija. Emocija je prva manifestacija. Imate sposobnost nadzirati svoje osjećaje. Vaša odgovornost je da postanete sretni – SADA! Razvedrite se – SADA! Da li ste spremni preuzeti odgovornost za svoje raspoloženje? Ako da, kada?

Najbitnije je vaše raspoloženje. Sposobni ste fokusirati se, birati misli. Vi ste sposobni promijeniti svoje raspoloženje. Izbor je vaš. Izbor raspoloženja. Uskladite se sa Izvorom, koji u stvarnosti jeste. Osjećaj usklađenosti s tokom Svemira i života.

Ako niste do sada čuli za Abraham-Hicks, oni su grupa bestjelesnih entiteta koje kanalizira Esther Hicks. Abraham, odn. Esther nam objašnjava emocionalnu ljestvicu. Emocionalna ljestvica je ljestvica svih naših osjećaja kao što je vidljivo gore na slici. Naša stanja svijesti su poredana po frekvencijama.

Kada ste bolesni, vi želite da budete zdravi, ali udaljenost koju prelazite nije ona od bolesti do zdravlja, već ona od straha do samopouzdanja. Kada počnete da prakticirate misli koje doprinose da se osjećate samopouzdanije, fizičko poboljšanje mora uslijediti. Jer ako govorimo na glas ili u sebi joj jadan ja/jadna ja, razočaran sam, zabrinut sam zbog svoga zdravlja, ljut sam na sebe. Vaše misli vas približavaju željenom odredištu ili vas udaljavaju od željenog odredišta.

U stanju ljutnje – privlačimo iskustva ljutnje. Univerzum, zakon privlačenja daje nam još iskustava naše vibracije, a to je ljutnja. U stanju razumijevanja – to sam ja napravio, iskreirao, jer ja sam kreator. To iskustvo sam ja dozvao. Kako savršeno kreiram. Proces penjanja emocionalnom ljestvicom pomoći će vam bez obzira na to gdje se nalazite sada. U toj točci u kojoj se nalazite sada je OK. Potrebno je da umanjite svoj otpor i time unaprijedite svoje dopuštanje. Svaki osjećaj olakšanja biti će pokazatelj ublažavanja vašeg otpora. Što se bolje osjećate, to se manje odupirete, što se lošije osjećate, to se više odupirete.
Kako popustiti otpor, odn. kako podignuti sebi svoju vibraciju? Popustiti otpor zahvalnošću. Najlakše je prolaziti emocije jednu po jednu, kada pronađemo sebe na emocionalnoj ljestvici, nemojte pokušati skočiti odmah na vrh ove ljestvice. Prevelika je vibracijska razlika. Ide se korak po korak.

Emociju izazivamo sami sebi, svojim pogledom na situacije i ljude. Svojim mislima, uvjerenjima i fokusom. Sve se svodi na zakon privlačenja: frekvencija kojom vibrirate, privlačiti će sličnu frekvenciju. Ako donosite odluke niskih vibracija, kada spuštate svoju vibraciju – to će otvoriti vrata svakakvim izazovima u vašem životu.

Potrebna je samo skrb za svoje osjećaje, kako se osjećate i spremnost da osviješteno napredujemo po emocionalnoj ljestvici nazad u vibracijsku usklađenost sa time što uistinu jeste. To se vježba, ali svakodnevno.